W Pawelanie, naszej sali koncertowo-balowej industrialny urok, przysmaki fabrykantów, muzyka na żywo i niepowtarzalny klimat sprawią, że poczujecie się jak prawdziwi fabrykanci. Przygotujcie się na noc pełną surowego piękna, wyrafinowanej prostoty i niezapomnianych wrażeń.
Więcej informacji: marketing@fabrykawelny.pl lub 42 206 84 33
Kolacja serwowana:
Przystawka
Łosoś wędzony, bilny, kwaśna śmietana, kawior
Zupa
Krem z kasztanów, karmelizowane orzechy
Drugie danie
Pieczona polędwica wołowa, puree chrzanowe, ziemniaki konfitowane w ziołach, borowik, marchewka fioletowa, demi glace
Wege - karmazyn, kuskus perłowy, groszek cukrowy, sos szafranowy
Deser
Mus pomarańczowo- czekoladowy, imbirowa konfitura, biszkopt cynamonowy
Bufet gorący
Bulion z kapłona, lane kluseczki
Gulasz z boczniaka - vege
Ragout z królika
Pieczeń z jelenia
Zrazy wieprzowe z borowikami
Roladka drobiowa ze szparagam i marchewką
Prażuchy z boczkiem i cebulą
Bufet zimny
Terrina z grzybów
Pasztet z dziczyzny
Małże faszerowane zapiekane
Rostbef z piklami w sosie musztardowym
Pierożki z dziczyzny smażone w oleju z sosem jeżynowym i koniakiem
Roladki z szynki z kremem chrzanowym
Pieczona kaczka na szarej renecie
Polędwica z sosem ostrygowym
Stacja rybna
Tatar z pstrąga wędzonego z koperkiem.
Jesiotr faszerowany pieczony
Sałatka z szyjkami rakowymi
Kiełbaski z karpia z chrzanem
Jajka faszerowane kawiorem
Terrina z jesiotra
Rolmopsy
Łosoś z serkiem, sos kawiorowy
Stacja mięs i wędlin
Półmisek wędlin z dziczyzny
Mięsa pieczyste ; schab, karkówka, polędwica, indyk
Szynka pieczone z wiejska
Bufet słodki
Bezy z kremem mascarponei malinami
Tartaletki z kremem kajmakowym i orzechami
Śliwki w amaretto w czekoladzie z cynamonem
Babeczki z kremem pomarańczowym
Beza
Musy czekoladowe z konfiturą pomarańczową
Mus z migdałów wiedeńskich z gruszkowym chatney