29 marca w Ptak Warsaw Expo odbyła się kolejna edycja Festiwalu Kuchni Greckiej. Podczas konkursu można było zobaczyć największe autorytety kulinarne w Polsce, adeptów sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonatów kuchni greckiej. Uczestnicy oceniani byli przez profesjonalne jury w skład którego wchodzili Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Dariusz Zahorański, Miltos Karoumpas, Vaggelis Bilibas oraz jury techniczne - Zbigniewa Kurleto, Michała Markowicza oraz Patryka Kotarbę. Dodatkowymi jurorami były gwiazdy - Tomasz Kozłowicz, Zygmunt Chajzer i Krzysztof Przepiórka.
Dziewięciu Kucharzy zakwalifikowanych do konkursu zaprezentowało dania inspirowane kuchnia grecką. Michał Bielecki przygotował pieczonego indyka z porem, bakłażanem, okrą oraz sosem tzatziki, a na deser parowany jogurt z mango oraz pistacjami z wykorzystaniem pralin contreau, minty i diamond. Popisowe dania zaprowadziły Michała na trzecie miejsce.
Serdecznie gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów!