Zmagania profesjonalnych kucharzy z całego kraju oceniało jury w składzie prawdziwych autorytetów branży kulinarnej, na czele z szefami kuchni – Jerzym Pasikowskim i Adamem Dmyterko. Gościem specjalnym była ceniona przez wszystkich Ewa Wachowicz.
Do rywalizacji zakwalifikowało się 12 dwuosobowych zespołów, w tym reprezentanci z hotelu Fabryka Wełny – Tomasz Woźniak oraz Daniel Paś. Kucharze zaserwowali na przystawkę wędzonego jesiotra z kawiorem, rukwią wodną i rzodkiewką. Na danie główne przygotowali jesiotra z pęczakiem, puree porowo – cebulowym, brukwią, całość podana z sosem nantua. Zestaw konkursowy zagwarantował naszym kucharzom drugie miejsce. Zwycięzcy podczas uroczystej gali zostali uhonorowani nagrodą pieniężna od hotelu Atut oraz statuetką Jesiotra. Nagrody rzeczowe przyznały firmy Iglotex, Smolioski oraz Oerlemans. Laureatom składamy serdeczne gratulacje!